sunnuntai 31. elokuuta 2008

Japanese Bullseye

Todella yllättävää, rannekoru vaihteeksi! Ketjumallin bongasin täältä, 8mm renkaat tein 1,2mm hopealangasta, kaikki muut renkaat 1mm langasta.

Solmionpidikkeitä, ylemmässä 1,2mm lanka, vähän litistettynä. Alempana ketjumalli Half Persian 3:1, 1mm langasta.
Posted by Picasa

lauantai 30. elokuuta 2008

Kerro mielipiteesi, pliis......

Olin ajatellut että jätän nuo muut löpinät pois ja bloggailen täällä vaan koru juttuja. Muokkasin jo tuon esittelynkin lyhyemmäksi ja poistin siitä muut asianosaiset. Kysymys siis kuuluu, kiinostaisiko sinua esim. tämä hirviö mutsi katekoria? Tähän voisi helposti lisätä osaston hirviö vaimo =OD

Pikku tarina vuosien takaa, ukko kotiutui yöllä baarista ja sillä on sellanen tapa et se häipyy, ei ilmoittele kavereille mitään. No eiks sen ruhjakkeen puhelin alkanut soimaan kun jo itse veteli sikeitä täyttä päätä. Kaverit soitteli tietty perään, missä oot?? Munt sit ketutti tää häiriköinti, otin puhelimen, muokkasin tervehdystekstin; vastaamattomat puhelut 100. Ja sitten virta pois. Sain vähän pirun hyvät naurut, kun ukko laitto puhelimeen virran päälle, MITÄ HEL***!
Joo oon outo, ja se huumorintajukin on sieltä samasta osoitteesta......

Minun työpöytäni

Blogeissa ja Helmeissä on ollut julkinen esiintulo työpöydille. Tässä omani varsinainen koruilu pöytä. Ei edes paha, sillä pöytä on siivottu pari päivää sitten.
Itse pöytä on vanha jonka olen entisöinyt. Pöytä ei mahtunut rappujen kautta yläkertaan, niin toin sen yläkerran ikkunan kautta sisään =OD
(kokonaisuudessaan ihan oma tarinansa)
Tämähän on sitten vasta osatotuus.....
Katse oikeaan, seuraa jatkoa.... Ompelupöytä juu see =O)
Ompelukoneet ovat lattialla, pöydän kulmaan on jäänyt saumuri nököttämään.
Pöydän olen tehnyt ihan itse, vuosia sitten. Malli oli jossain Tee Se Itse lehdessä. Uudistettu keväällä, kavensin runkoa, pikkasen maalia ja uusi pöydän pinta liimapuulevystä.






















Ja vielä kerran katse oikeaan, voihan niitä koruja tehdä lattiallakin. Olen vallanut yläkerran aulan täysin harrastukselleni. Tästä kun vielä kerran ottaa katseen oikeaan, niin siinä on rappuset alakertaan. Näytin ukolle muutaman kanssa koruilijan pöydän kuvan, että en ole mitenkään poikkeus tässä kaaoksessa. Hyvä yritys, niih mutta niillä muilla on yksi pöytä kaaoksessa, sulla niitä on kaks ja toi lattia.....
Posted by Picasa

perjantai 29. elokuuta 2008

Hoppiaa virkattuna & kudottuna

Hermoille käyvät mv-helmet löysivät paikkansa. Nämä oli ajatellut ensin käyttäväni, tuohon malliin missä on soikeat renkaat. Mutta toisin kävi. Näissä helmissä oli niin pienet reiät että niistä meni hädintuskin 0,4mm lanka läpi. Niinpä siis kunigasideana pujottelin helmekset o,3mm hopealankaan ja aloin virkaamaan ketjusilmukkaa. (Tässä vaiheessa ei vielä ollut mitään suunnitelmaa, mitä on tulossa) Aikani sitten pyörittelin virkattua härpäkettä ja ajattelin kokeilla kudottua ketjua. Jo olemassa oleva ketju oli mielestäni liian paksu. Tämän tein 0,4mm langalla, 3:mella silmukalla ja nelosen puikon päällä. Siitä tuli aikast siro, sopii mielestäni tähän. Mulla ei tietenkään ollut niin pieniä kalotteja tämän kudotun ketjun päähän. Hamsterin kätköistä löytyi verkkohelmiä ja ne sain sovitettua tuohon päätteeksi. Tälläisiä tällä kertaa, ihme rannekoru buumi meneillään.
Posted by Picasa

tiistai 26. elokuuta 2008

Pieniä sieviä sieniä

Eilinen päivä tuli samoiltua metsässä, iloa ei ollut pilaamassa hyttyset eikä hirvikärpäset. Mikä on sinällään outoa, sillä olen harrastanut sienestystä 10 vuotta ja tuntuu että joka syksy hirvikärpäsiä on aina enemmän. Herkkutatit oli pullahtaneet justiinsa esille, saldo 12,5kg. Metsässä samoilu on mulle mitä parasta terapiaa, nautin kulkea luonossa. Urakka alkaa vasta kotona, kun täytyy puhdistaa ja säilöä sienet. Oli sit pakko ottaa kuva tästä, yhdestä "Herkkutatista"



Työnteko on pahasti häirinnyt koruharrastusta, viime postauksen jälkeen tehty tasan yhdet korvikset. Ihan perusjutut, hopeeta ja lumihiutaleobsidiaania. Ja "vähän" hehkutusta, JIPPII!!!
Pääsin Raision työväenopiston jalometallikurssille!!! JEE!!! Paikathan meni yhdessä hujauksessa, kursille otettiin 15 opiskelijaa.

Posted by Picasa

torstai 21. elokuuta 2008

Yllätys, yllätys

Rannekoru ja kaikki hämmästyy.... Tein ensin tuon keskiosan, ja siihen mallasin jatkoksi Half Persian 3:1. No en tykästyny siihen ja vaihdoin tyylin samaksi kuin keskiosassa. Aamulla sitten tuli visio, että kyseinen ketju omaa jonkun nimenkin. En löytänyt, hämmästyttää kummastuttaa?? Telaketju malli on saman tyyppinen, mutta ei sinne päinkään. Tai no onhan se "vähäsen" juu, omassani vaan on isoja renkaita 1, telaketjussa niitä olisi 2. Keskiosan isoihin rinkuloihin on lisätty 4mm hopeapallot. Jos joku fiksumpi tietää ketjumallille oikean nimen, kerrothan se minullekkin =O)
Muoks*23.8.08 Nettisurffailun seurauksena löytyi nimi tuolle ketjun keskiosalle, ja jatkolle mutta ilman noita palluroita. Samassa paikassa maininta mallista European 4 in 1, tää ei tullut mulle mieleenkään. Jatko Googlaus ketjujen nimillä, johti Maarian korupajan sivuille. Niinpä tietenkin, miksi mennä merta edemmäs kalaan, ihmettelee hän??

 
Posted by Picasa

tiistai 19. elokuuta 2008

Sahauspöytä

Mallia Tee Se Itse. Tarjotin ostettu Biltemasta, 5,99€. Koko 46 x 31cm. Sisämitat 28 x 43,5cm. Ruuvit ja prikka Tarjoustalosta. Näitä nyt pitäisi saada mistä tahansa rautakaupasta. Muut mitat kuvissa, kuvan saa hiukan suuremmaksi sitä klikkaamalla. Kaikkine tarvikkeineen hinta jäänee johonkin 10,00€ kieppeille. Puuosat ja vanerit keräsin omista nurkista, mutta kannattaa katsoa puutavaraliikkeessä ns. jäännöspala osasto. Monessa paikassa on vielä sirkkeli käytytössä, että jos oikein kauniisti pyytää, niin pojat varmasti katkaisee määrämittaan.



Tässä kuvattuna alapuolelta. Tämän tarjottimen pohja on aika ohut, sen takia laitoin vanerit kulmiin ja keskelle vahvikkeiksi.

Lenkkien sahaaminen. Täällä AnneKan tekemä ohje kuvineen miten lanka veivataan. Ote kuvassa ei nyt ns. oikea, sillä käytin kameran itselaukaisua =O) Täällä vielä kuvia, sahaamisesta ruuvipenkin avulla.



Heleppoo ku mikä! Jos kuvista oli jotain apua, niin olisi kiva jos laittaisit siitä viestin tai linkin tänne.
Posted by Picasa

sunnuntai 17. elokuuta 2008

Angel & Born to be wild ...

Taas kerran ihan vilpittömästi luulen että malli on ns. oma. Mutta niin moneen kertaan on saanut todeta, että joku muukin on saanut saman idean. Idea näihin on muhinut jo pitkään, mutta en ole saanut aiemmin aikaiseksi. (Lue laiska lehmä, ei ole jaksanut nähdä vaivaa)
Rannekoru Angel, makeanvedenhelmiä soikeat renkaat 1mm hopealanka, tehty 10mm veivillä, juotettu kiinni ja pyöröpihdeillä vedetty soikeaksi.

Ja sama uudellen & oikealla edellisin "syntisempi" sisko, Born to be wild. Samaisia hopea renkaita, pieniä hopeahelmiä ja granaattihelmiä eri muodoissa.

No name, korvakorut topaasi brioleteistä.

Inverted round maille, verkkoketju. Tähän malliin kristalleilla törmäsin ensimmäisenä blogimaailmassa Petran korut blogissa. Malli on tullut ainakin vastaan täällä ja täällä on mallia upeasti sovellettu nauhaan. Omani tein punaisilla (Siam) 4mm Swarovskeilla. Lanka 0,8mm, lenkit 3,5mm. Kristallien pujottamisessa käytin apuna ohutta metallilankaa. Pujotin kristallit lankaan ja kun ketju oli valmis, niin lanka vaan nykäistiin veks. Tekisi mieli kokeilla mallia isommilla renkailla ja 6mm Swarovskeilla, voi olla että siitä tulee liian jytky.....

keskiviikko 13. elokuuta 2008

Kesädekkari Vares

Tuli eilen käytyä ihan ensimmäistä kertaa kesäteatterissa, paikka Naantalin Emma teatteri, näyttämöllä Linnateatteri. Mielettömän hyvä ja positiivinen kokemus, sai nauraa niin että vesi tirskui silmistä. Otsikossa linkki, Linnateatterin sivuille.

Koko näytös vedettiin 4 näyttelijän voimin, unohtamatta kuitenkaan lavastajia, äänimiehiä ym. ”näkymättömiä” taustatekijöitä.

Rooleissa, Vares = Juha-Pekka Toivonen, suomen seksikkäimmäksikin näyttelijäksi tituleerattu. Mene ja tiedä ;D mutta roolisuoritus oli hyvä.

Nämä muut näyttelijät oli mulle ns. tuntemattomia. Mutta roolisuoritukset lukemattomine rooleineen oli niin hiton hyviä.

Porilainen näyttelijä, Miia Lindström esittää näytelmän naishahmot, vääntyi rooleissa niin kansanedustajaksi ja hullulehmänahkaiseksi pubi ”ruusuksi”.

Näyttelijä Miska Kaukonen taas rooleina perus Jorma, homomies Uittamolta – alamaailman ensyclopedia jne.

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, Näyttelijä Tom Petäjä roolit taas mykästä murhamiehestä, ylikonstaapeli Huhtaseksi ja kaikkea siltä väliltä.

Ei voi kuin ihmetellä näiden näyttelijöiden muuntautumiskykyä, ovesta ulos ja seuraavasta takaisin näyttämölle, täysi eri rooli päällä.

Että kiitos vaan, hyvästä näytöksestä, upeille näyttelijöille!!

tiistai 12. elokuuta 2008

Vedenneito

Kärpele soikoon, tarttis varmaan alkaa kasvattaa lisäkäsiä, että ehtis pitämään kaikkia rannekoruja. Tässä yksi lisää alati kasvavaan joukkoon. Kivenä Amatzonitti siru ja rondelli. Välissä hopeisia Karen Hill Tribe helmiä. Punottu ketju on tehty jo aiemmin, sai nyt vähän lisäväriä. Tänään posti toi helmishoppailuun liittyvän varjopuolen, ei paketin pakettia mutta luottokortin lasku kyllä tuli, KÄÄK!!
Ja kiitos vielä kaikille uskalialle jotka ovat blogissa kommentoineet =O)
 
Posted by Picasa

maanantai 11. elokuuta 2008

Vihdoin jotain valmista

Tällä viikolla valmistuneet rannekorut, ylimpänä kivenä lumihiutaleobsidiaani pyöreä ja rondelli, lenkitetty hopealla.
Keskellä, punainen sardonyx kolikko (Helmiliinalta) ja muut osat hopeaa. Tykkään tosi paljon tuosta sardonyxin punaisesta väristä. Ja alimpana, kivi lumihiutaleobsidiaani, balin hopeiset välihelmet ja lukko + hopeinen pyörylä. Tää on mun <3

 


Tehosunnuntain tuotoksia.

Korukorjailut kummitädille, kaikissa oli lukko rikki. Hematiitti koruun uusi lukko ja riipukseksi laitoin korussa olleen vanhan lukon osan tai mikälie lukon kiinnitys juttu. Helmet on pujoteltu uuteen nauhaan, päihin hopeiset vaijerinsuojat ja uusi lukko.
Hopeaketjuun myös uusi lukko ja kiilotus.... Heh, ensimmäisellä kertaa unohdin laittaa ketjun kiillotusrumpuun, oli "pikkaisen" hölmistynyt olo, kun avasin purkin eikä siellä ollut kuin kiillotus kuulat =O/

 


Lisäksi tilauksesta pitkä kaulakoru rinkuloista ja valmisketjusta.

 


Näiden lisäksi tuli ommeltua paneeliverhoja 4 kpl, kaikki saumat ommeltavia pitkine sivuineen. Ja samasta kankaasta 2 tyynynpäällistä.

Ja kolisihan se postloota vielä viime viikolla. Pakettaja tuli juu, Luxoniasta hopeaosia ja vähän helmiä. Kirjohelmestä lasikuutioita ja jotain. Gems-Showsta taas hopeaosia, lukkoja ja sen semmoisia.

Ja enpä muistanut viime postauksessa mun kaikkia tilauksia. Vielä tässä ainakin kolmesta paikasta pakettia odotellaan. Näihin tunnelmiin poistuu hän häveten ja itseään ruoskien. Harjoittaa itsehypnoosia ja mutisee mennessään, mä en tilaa mitään, mä en tilaa mitään......
Posted by Picasa

keskiviikko 6. elokuuta 2008

Grazy jewellery maker

Ei ole tehnyt korun korua. Shoppaillu on kyllä sitäkin innokkaammin. Ensimmäiset aarteet kotiutuivat tänään. Kivekset on tilattu Gemmall.comista 30.7. ja tänään oli paketti laatikossa.Ylhäältä alaspäin Bamboo Leaf Agate red 12x16mm, Snowflake Obsidian rondelle 6x10mm, round 8mm ja square tube 4x13mm, donitsi 25mm, Howlite rondelle 6x10mm ja flat square 14x14mm, briolette 30x40mm, Fireworks Jasper square 14x14mm ja coin 14x14mm, briolette 30x40mm, Black Webbed Jasper square 12x12mm, Amatzonite Rondelle 5x8mm. Pendant Agua Quartz flat brilette 30x40mm. Pakko kai kirjata näitä ostoksiakin ylös, että muistaa mistä on tullut tilattua. Mitähän mä olen tässä taas hörhöillyt kun teksti menee miten sattuu??


Olen nähkääs huonoa seuraa jopa itselleni. Tämä kun oli vaan alkusoittoa, sattumoisin on tulossa ainakin 5 pakettia lisää jos nyt muistan kaikki. Että kuka voisi pelastaa mut itseltäni, häh?? Ennen muistin vaan tuon luottokortin varmennusnumeron ulkoa, mutta kun muistaa luottokortin koko numeron ulkoa, olisko jotain pielessä? Kai maar posteljoonilla on joku vaitiolovelvollisuus? Meinaan vaan et jos se ilmiantaa mut, niin on vauhdilla valkoinen auto pihassa... Helmiholistiko??

Lomailtuakin tuli, käytiin mun kummitädin luona Ruotsissa. Loma alkoi Trollhättanin Fallens Dagar päivillä. Oli aika vaikuttavan näköistä kun jokeen päästettiin 300000 l, vettä sekunnissa.


Ja Ruotsin länsirannikko on aivan uskomaton paikka. Vanhoja kalastaja-kyliä ja mahtavia maisemia.


Tanskassa vietettiin 3 yötä ja käytiin pikavisiitillä Saksan puolella. Ja kiitos teho-tädin, suurin osa hömppä-koruista jäi Ruotsin puolelle.

Grazy socks knitter on kyllä ollut vauhdissa, täytyyhän käsillä olla jotain tekemistä. Muutamat "väsyneet" villasukat on tullut tehtyä. Mä nyt vaan sattumoisin pidän villasukista ja kuljenkin ne jalassa kesät talvet. Molemmissa malli oma. Sinisävyisissä on vaan perus-sukkaan lisätty palmikkokuvio jalan ulkoreunaan. Vastaavia malleja on varmaan monia. Pastellit on sovellettu aikaisemmin tehdyistä Sinikan-sukista ohuemmalle langalle. Nämä on muuten matkanneet useamman tuhatta kilometriä ennen valmistumista. Mulla kun on automatkalla aina joku kudin juttu mukana. Kattelin mä jo sillä silmällä Pökötin kojelautaa josko siihen saisi intergroitua sahauspöydän =O) Vähänkö olis kätevää sahata hopearinkuloit tylsil automatkoil....