sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Olipa kerran villakangastakki

Se oli hyvin palvellut ja aikansa elänyt. Eläkepäivillään muotoutui hän uudestaan.. takin helman nappilistasta se idea lähti.... Vuorikangaskin oli hyvin säilöttyä, jäännöksiä 16vuoden takaa.
Ja kun oli ompelukoneelle kerran annettu käytöskoulusta ja tapakasvatusta, niin samoilla ompeleilla toinen kassi. Hihnan kiinnitys joko laukun sivuun tai suoraan lukkokehykseen. Ama merkki tehty nahkapalaan polttokynällä. Enää on takista rippeet jäljellä.
Ompelukone oli varsin surisevalla päällä joten homma jatkuu. Olipa kerran housunpuntti onkin vähän pidempi aikainen rojekti. Kyseessä kun on pojun vanhat housut kokoa 140cm. Poju on tätänykyä täysi-ikäisen kirjoissa ja kokoa L. Mutta ei hosuen tule kuin.... väittävät vielä että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ei kyllä pitäny tämän kohdalla paikkaansa. Kyllä niin kävin taas persaus eellä puussa. Mutta loppupeleissä oon ihan tyytyväinen tähänkin. Kassista puuttuu vielä hihna, kun ei ollut varastoissa sopivaa.
 Ja koska immeisellä pitää olla aina tekemistä, niin tälläinen tuli virkattua ja värkättyä telsua töllätessä. Ihka eka mun tekemä amigurumi. Anu-Apinahan se siinä.
Sitten vielä hyvin suunniteltua, toteutus vähän tökki. Ekat harjoitus kappaleet.


Ja niin kuin aina kun vahtiin pääsee, on turha lopettaa. Oikea muotokin löytyi, sen tekee koko ja pieni pyöreä muoto. Reeniä, reeniä...


Ja lisää reeniä, omtek AMA-merkki sisäpuolella ja sen oma tekoisuuden kyllä huomaa.
 Leppiksiä
 Pieniä sieviä sieniä
 Lisää leppiksiä
 Apina kapina
Että tällasia puuhasteluja tällä kertaa. Ehkä jonain päivänä taas niitä korujakin, nyt vaan tuntuu olevan ompelukone kuumana ja se on hyödynnettävä.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Neulomuksia ja ylläreitä, hippasen pöllöilyäkin.

Mistähän sitä aloittais.... otetaan ekas vähän vanhan toistoa. Pöllöpipa vol. 2, kertaalleen jo kieltäidyn tekemästä uutta pöllöpipaa, kun ei toi oikea ranne oikein tykkää puikottelusta. Mutta sitten tuli niin ohittamaton tarjous josta ei voinut kieltäytyä. Pipa puikoille siis ja tämmöttis tällä kertaa. Ei ihan identtinen edelliseen, koska mun muistiinpanot on mitä on... (jos niitä ylipäätään on) Hyvä jos edes itse saan niistä selvää.
Ja kun sitä oli päässyt puikottelun makuun, niin eihän ne puikot enää näpeistä irronnut. Tiesin kyllä mitä tuleman pitää ja niinhän se ranne nyt vihoittelee. Mutta mitäs pienistä...
Helppoja nopea tekoisia "tasku"tossusia tein parit.
Puna-oranssit villasukat, lanka vanha Novitan raitalanka. Varsi ja kantapää neulottu aina oikein, varsi yhdistetty renkaaksi ja sukkaosan silmukat poimittu toisesta reunasta. Varren voi pitää suorana tai käännettynä.
Ja mun uuRet tennarit, näistä tuli tooosi kivat, leuhka minä :D. Novitan sukkalehdessä oli vastaavat mutta nää on puikoteltu oman pään mukaan. Lankana, Novitan Seitsemän veljestä.
Vähän pöllöilyä tähän väliin. Jane on luonut itselleen varsin mittavan haasteen ja meinaa tehdä 1001 lamppuhelmi pöllöä. Näitä upeita pöllölöitä löytyy täältä. Jos sellaisen omaseksi haluat ota Janeen yhteyttä sähköpostilla joka löytyy sieltä pöllö sivulta. Mä oon niin rakastunut näihin, upeita taideteoksia jokikinen. Tämä koru on siis ihan vain ja ainostaan minulle <3 Riipus on Janen käsialaa ja sen ympärille valikoitui tammijaspista, bronsiittia ja sodaliittia hopea osasilla. Takaosassa pätkät käsinvärjättyä silkkinauhaa.

Sitten vielä muutama iloinen ylläri, minä kun en oo koskaan ikinä milloinkaan voittanut blogiarpajaisissa yhtään mitäänkään. Niin eikös nyt osunut arpa kahdesti kohdalle ja aikast perätysten. Ensin voitin Lyydian maailma blogista varsin suloisen (äkeästä ilmeestä huolimatta) Angry birdsin  avaimenperän, joka käynee myös laukku koristeena. Amalia kiittää ja kuittaa, nii pal söpönen on tämä, kiitos Lyydia!!!
Toinen arpajaisvoitto osui kohdille Tinkstiinan blogista. Siis aivan mahtava, kertkaikkisen ihana itse tehty kalenteri. Valehtelematta tää on upein kalenteri mitä oon ikinä nähny. Ja nyt se on mun <3 Livenä tietysti tuhatkertaa hienompi, kuvia kalenterista myös Tinkstiinan sivulla. Kiitos ja vielä kerran kiitos Tinkstiina!!!