perjantai 8. tammikuuta 2010

Kaiken maailman puuhasteluja

mutta ei korun korua. Ihanaa kun on lunta vaikkakin pakkaset välillä kirpaisee. Mutta ajatus sateista, kurasta ja pimeydestä, kääntää pakkaset ehdottomasti positiiviseksi. En saanut mistään lapsia lainaksi, niin Anu 40v teki ihan ite ja yksin pihalle lumiukon ;) Äkkiäkös kelit meni pakkaselle ja sitten oli vuorossa jäälyhdyt, kävyillä, risuilla ja ilman. Käpysydän tuli tehtyä testimielessä kun nyt on hyvät kelit kokeilla miten kuumaliima sietää pakkasta. Kävyt on siis liimattu rautalangasta väännettyyn sydämeen.Vuodenvaihteessa pyörähti tumpputehdas käyntiin. Neljä paria Novitan Puro langoista. Tykkään tosiaan noista sävyistä. Myssykkä on tehty joskus hahtuvalangasta ja mies jopa käytti sitä. Mun mielestä se näytti lähinnä pannumyssyltä ja en pitänyt siitä. Heitin sen koneeseen ja kutistin itselle sopivaksi, muotoilin kosteana muotoonsa. Kelpaa se nyt ainakin pihalle lumitöihin jos ei se päässä ilkeä ihmisten ilmoille lähteä =DSitten se mun oma palmikkopipa otti ja hävis. Ei auttanut kuin puikotella uusi. En löytänyt vanhoja pipo muistiinpanoja joten silmukkamääriä myöten vetäisin hatusta ja toivoin parasta. Työ tekijäänsä neuvoo uskottelin.... lähtökohtana oli 2n 3o ja sitten puikottelin mitä sattui huvittamaan. Kavennuksissa jouduin vähän ajattelemaankin. Ylemmässä kuvassa väri lähempänä oikeaa. Lankana Katian merino villa. Reilu vuosi menikin neulomatta kun tuo oikea ranne on kiukutellut, mutta ei se puikoittelusta juurikaan hullummaksi mennyt.

Posted by Picasa

12 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihania =) mitä turhaan odottaa lapsia, miestä jne tekemään jotain mitä itse haluaa.... senkus tekee ja nauttii!

  VastaaPoista
 2. Kauniita neulomuksia.
  Minusta lasten lainaaminen olis ihan ok, kunhan muistaa palauttaa ne koteihinsa syömään ;)
  Vaan, jos ei ole lapsityövoimaa käytössä, pitää lapseentua ite. Ihania lumitöitä!

  VastaaPoista
 3. Hieno lumiukko ja jäälyhdyt on edelleenkin kauniita,
  Tuppuja on kiva katsoa yhdessä kuvassa, edelleen ruska on minun silmään kaunis. Pitäiskö? Ei ;)
  Katoin kanssa, että pannumyssy, minä kyllä kehtaisin tuolainen päässä kävellä missä vaan.

  VastaaPoista
 4. Ihanii tumppuja! Onpa hyvät värit!
  Ja palmikkomyssy ois tarpeen, uus myssy kaiken kaikkiaan :-)

  VastaaPoista
 5. Oot muuten ollunna ahkerana! Ihania tumppuja!

  VastaaPoista
 6. Purosatsi sulla onnistui tosi hyvin! Puron huovuttamisessa kun on kaikenlaisia kokemuksia, ei mulla mutta muilla :) Palmikkopipossa on tosi sievä tuo alun palmikkokierto, kaunis pipo ja varmasti lämminkin :)

  VastaaPoista
 7. Ihania neulomuksia!!! Heti tekisi mieli päästä käpälöimään niitä!

  Jäälyhtyjä täälläkin, ne on tosi kauniita. Nyt ne näköjään kestävät kauan kun tuota pakkasta riittää.

  Iloa alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
 8. Ihania neulomuksia! Mitä ohjetta käytit huovutettuun myssyyn? Oliko Miau-myssy Ulla-neuleesta?

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille. Sipi, googlailin kanssa tuota puroa, mutta päätin olla välittämättä muiden huonoista kokemuksista. Ja muistin mukaan omassa koneessa huovutukset kutistuu pituudesta 50%. Niin tässäkin tapauksessa vaikka ohjeen mukaan menee kasaan 40%. Leveydessä taas huomattavasti vähemmän.

  Hannah, huovutettu pata ei ole tehty minkään ohjeen mukaan. Oli alunperin tylsästi suorakaiteen muotoinen. Oli miehen käytössä ja näytti lähinnä pannumyssyltä=D Nyt heitin sen koneeseen jotta kutistuu lisää ja muotoilin kosteana omaan päähän ja vähän venyttelin siihen korvia.

  VastaaPoista
 10. Tahtois kans tuollasen palmikkopipon puikotella =) Kivan näköinen!!
  Mä olen ollut laiska ja hidas ja puuhastellut kaikkea muuta ei niin kovin kuvauksellista (tanssimista lähinnä), ei ole mitään valmista syntynyt vielä tänä vuonna =D

  VastaaPoista
 11. huovutettu pipo on ihanan muotoinen. mulla olisi varastossa punaista huopasta, josko siitä tekisi joulumyssyn ensivuoden pakkasille :D

  VastaaPoista
 12. Voi, oletkin näin monitaitoinen! Lumiukko- ja jäälyhtykuvasi ovat hienoja, ja juuri noin pitääkin naisen toimia: koskaan ei ole liian vanha lumileikkeihin! :D

  Ja aivan ihaniahan nuo kaikki neulomuksesi ovat!

  VastaaPoista