torstai 23. helmikuuta 2012

Siis mihin tää kaikki aika menee....

Niin paljon tekemistä ja niin vähän aikaa. Ei meinaa saada blogipäivityksiäkään aikaiseksi ja sitten niistä tulee tällaisia maratoon postauksia. Käytiin tammi-helmikuun vaihteessa muutaman päivän Tallinnan reissulla. Siellä oli varsin talviset kelit, pakkanen huiteli jopa -30c lukemissa. Pari räpsyä reissusta.

Töllötintä töllätessä pitää olla käsillä jotain tekemistä, muutenhan se olis liki hukkaan heitettyä aikaa. Näkyvillä oli tennarisukkien jämälangat, siitä se idea sitten lähti. Parit kännytennarit tuli tekaistua.
Sattuman sanelema juttu, äiti pyysi itselleen huovutettuja lapasia, kuvassa vasemmalla. Lanka Novitan Puro, sävy kivi. Laiskan lehmän fiiliksissä en ommellut ennen koneeseen laittoa muovipusseja lapasten sisälle vaan kiinnitin sen pikapikaa parilla hakaneulalla varresta. Heh, V-alkuisia sanoja sinkoili kun otin lapaset koneesta. Onni onnettomuudessa että ne hakaneulat oli samoissa kohdin molemmissa lapasissa, siitä tuli tuo varren muoto. Itselle tein tien monennetko Purolapaset, oikeanpuoleiset sävy iltanuotio. Koska riskitön elämä on tylsää, piti kokeilla onnistuisinko noissa varren muotoiluissa ihan tarkoituksella. Yllätys oli suuri kun homma meni niin kuin pitikin. Yhdet Purot lähti matkaan ennen kuin ehdin kuvata ne.
 Kaksinkertaisesta hahtuvasta konehuovutetut tumput miähelle.
 Joku haluamalla halusi männä talvena pitkävartiset huopikkaat ja kun ne vihdoin löytyi maksoi niistä itsensä kipeäksi. Pitkävartiset Lahtiset oli mulle väärän mittaiset ja varsi klompsotteli pohkeeseen. Törmäsin jossain blogissa lyhytvartisiin karvareunus huopikkaisiin.... *idea* mattopuukko esiin ja nips naps varret poikki. Tässä siis Lahtiskan tuunatut Lahtiset.
 Vaihtelu virkistää ja tässä huopikkaiden uudemmat vaatteet.
Reeniä, reeniä, opettelua ja ihmettelyjä tölkkiklipsuista. Uhrasin kullanvärisiä klipsuja harjoitteluun. Haaveissa tehdä hopeisista kassi itselle. "Muutama" klipsu uupuu vielä, jotta notta juominen kannattaa aina :D Tänne saa lähettää klipsuja. Ekan klipsulähetyksen sainkin jo postin kautta, miten sitä ihminen olikaan iloinen kuoren avatessaan. Mua on siis varsin helppo miellyttää.
Muutama pussukka tölkkiklipsuista.
 Astetta juopompi ranneke.
Ja meneehän se aika lumitöissäkin, ihan niinku ei olisi muutakin tekemistä.
*muoks* yhdet vielä, ei uunituoreet vaan pesukone märät :D Neulottu yksinkertaisesta hahtuvasta, kun ei ollut sitä enää tarpeeksi jotta olisi voinut kaksinkertaisesta tehdä. Kaikki ohjeet tuntui olevan kaksinkertaisesta hahtuvalangasta. Siispä puikotellen sotaan ja kokeillen mitä niistä tulee. Silmukkamäärät ja muut mitat puron lapasten miesten koon mukaan, pesu 60asteessa koko ohjelma läpi. Ei ihan voittaja fiilis konetta avatessa.
Mutta yllättävän helpolla se iloksi muuttui. Varsin sopivat lapaset niistä tuli.
Kiitokset kaikille lukijoille, uusiakin on viime aikoina jostain plompsahdellut. Kävijä laskurikin raksuttaa hurjaa tahtia. Jos sitä vaikka suunnittelisi lähiaikoina jonkun arvonnan tänne.

13 kommenttia:

 1. Sullahan on varsin tuotteliasta meininkiä!
  Lapasten varret on hienot, ois voinut luulla ihan suunnitelluksi jutuksi :D
  Tölkkiklipsu-pussukat on kans hienoja.

  VastaaPoista
 2. Lapaset ovat hurjan kauniita, etenkin nuo ruskanväriset.
  Kännytennari hauska idea.
  Noista klipsuista saa näemmä vaikka mitä, pussukat erityishienoja. Tölkinkeräilijöitten kanssahan kannattais tehdä diili.
  Olet kyllä luova ja ahkera!

  VastaaPoista
 3. Oletpa saanut vaikka mitä aikaan, vaikka aika ei riitä. Tuo kännytennari on huippu.

  VastaaPoista
 4. Blogissani on tunnustus sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia Tallinnasta. Ja hienoja käsitöitä, nuo kännykkätennarit ovat kyllä erityisen hauskat. Ordet lapaset sopisivat omiin käsiini.

  VastaaPoista
 6. Upeat matkakuvat ja mitä hauskimpia tuunauksia! Mainio idea tuo huopikkaiden uudistus, tuli tosi hienot! Ja tosi veikeitä klipsujuttuja!

  VastaaPoista
 7. Hienoja noi klipsujutut!
  En oo ennen nähny kenenkään tekevän niistä jotain :)

  VastaaPoista
 8. Oi miten paljon oot taas saanut aikaan! Huovutetut lapaset on kauniita, hauskat "piipsot jäi hakaneuloista koristeeksi :) Huopikkaiden varret on eri tyylikkäät! Klipsuja olen kans vähän virkkaillut,siis kokeillut, mut minusta se oli hirmu työlästä joten taitaa jäädä..sun klipsutyöt on kyllä onnistuneet tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 9. Tykästyin noihin huopikkaiden "vaatteisiin". voi kun olis huopikkaat, niin vois tehdä tuollaiset itsellekkin. Ja ihana tuo lapasten vahinkovarsi. Noi on itseasiassa tuolleen mielenkiintoisemmat jopa.

  VastaaPoista
 10. PaulaL, kiitos! Niihän sitä voisi luulla :D Iloksi onnistuin siinä myös tarkoituksella.

  Vikki, kiitos! Mä oon ihan koukussa purolapasiin. Joku juttu tartteis keksiä kyllä tölkkiklipsuihin, menee loppuikä muuten kerätessä kassimatskua.

  Enkulin käsityöt, kiitos! Pää tuottaa enemmän kuin ehtii toteuttamaan.

  Maxin hopeat, kiitos! Käyn nappaamassa sen kun ehdin.

  Sole, kiitos! Kuvat on "räpsyjä" kun oli niin kova pakkanen, että se hyydytti kameran akun hetkessä. Mutta tuli sentään muutama kelvollinen.

  Akvamarin, kiitos!Huopikkaaat onkin olleet ahkerassa käytössä tuunauksen jälkeen.

  Jaana, kiitos! Klipsujuttuja on aika paljon siellä, täällä ja tuolla. Googlaamalla Napakka Dalaleo tuotteet, löytyy kattava kokoelma tölkkiklipsukasseja. En saanut suoraa linkkiä tähän.

  Sipi, kiitos! Sattuma saneli ja tykkään itse lopputuloksesta. Työlästä se kyllä on, mut mä HA-LUU-N on aika hyvä motivoija.

  Rosalii, kiitos! Luulenpa että huopikkaat tulee saamaan lisää uusia vaatteita. Siitä varresta tuli minukin mielestä sen verran kiva, että tulen toistamaan tätä "vahinkoa"

  VastaaPoista
 11. Uskomattomia juttuja olet värkkäillyt!! Edellisen postatuksen laukut ja kukkarot ovat todella hienoja :)

  VastaaPoista
 12. Nättejä kännytennareita olet loihtinut. Ihania nuo huovutetut lapaset ja taatusti lämpimiä. Kivat nuo tuunatut kengät. Mainio idea!
  Klipsuistakin olet loihtinut vaikka mitä. Melkoinen "touhuntäti" olet. Tuskimpa osaat vain istua öllötellä koskaan :D

  VastaaPoista
 13. Kiitos Jaana ja Sirimi! No joo niin se vähän on etten oikein osaa olla möllöttää :D Pakkomielle tekemiseen ;)

  VastaaPoista