lauantai 15. lokakuuta 2016

Riimuja, amuletteja ja inkkariaiheita koruina

Joskus toisinaan ei koruntekijäkään voi vastustaa kiusausta ja ostoskoriin kilahtaa kaverin tekemä korunen. Tämän ihanuuden nappasin Tiinan Solekoru.com verkkokaupasta. Tiina tekee Käsintehtyjä pohjoisen historian ja luonnon innoittamia riimu-, shamaani- ja amulettikoruja. Sivulta löytyy todella ihania ja persoonallisia koruja. Tämä koru on niin mun ja ostamisesta asti kulkenut koko ajan ranteessa mukana.  Korua voi käyttää pituutensa ansiosta myös kaulakoruna.

 Mieheke joka ei yleenä niin koruista perusta huomio myös tämän rannekorun heti ja teki perheen sisäisin tilaustyön inkkariaiheiseen kaulakoruun. Alkujaan mulla oli aikomus sahata hopealevystä nuolenkärki, mutta kun eteen putkahti tämä nuolenkärkiriipus, niin valinta oli siinä. Sulkariipus ja palkit omista hopeakätköistä. Riimuriipuksen tein hopeajämistä, sulattamalla palloksi ja vasaroimalla litteäksi. Riimun kuvion laitoin valitsemaan intuition perusteella ja kerroin merkityksen vasta valinnan jälkeen. Tähän valikoitui Teiwaz – soturi. Esivalituista helmistä mies valitsi koruun käytettävät ja sommittelu jäi mulle. Korussa on vahvasti vaikutteita Tiinan tekemästä korusta vaikka inkkariaiheinen onkin.

Lähikuvaa korun keskiosasta.
Inkkarikoru kokonaisuudessaan,

Kerran iltapuhteena pujottelemani rannekoru, jossa on sellaiset 180 cm nauhaa ranteen ympärillä.

Telkkarin katselun lomassa syntyneitä prillinauhoja, naiselle joka katsoo maailmaa kaksitehoisesti. Eli ihan ite tein itellein.

8 kommenttia:

 1. Hienoja koruja ja Solekorulla on myös niin kivoja juttuja aina näytillä, nam:-)

  VastaaPoista
 2. Hei
  Upeita on sun korut mutta mulla olis vähän toisenlaista asiaa..
  Yritän tehdä klipsuista pöllölaukkua jonka ohje on Tölkkidesign 2:ssaa. En millään saa tolkkua kuinka klipsut kiinnitetään silmää varten tölkin pohjaan...Koukku ketjusilmukan alta, lanka koukulle, reiän läpi ja tee silmukka...??? Eikö tuo ole hirmu vaikeaa, mulle ainakin...??? Lopputulosta en saa millään mallikuva näköiseksi, tulee paljon enemmän virkkuusta näkyväksi etupuolelle. Kerrotko vähän toisin jos mahdollista, josko sitten ymmärtäisin. Kiitos!sanoo tyhmä Marja-Leena. ( tämä ei ole ensimmäisiä klipsutöitä, olen tehnyt amppeleita, varjostimia ym kirjastanne, joka on aivan mahtava, kiitos siitä.)

  VastaaPoista
 3. Hei, anteeksi että vastaus on kestänyt. Huomasin tämän viestin vasta. Klipsuthan kiinnitetään siihen ensin tölkinpohjan ympärille virkattuun kerrokseen, reikien välissä oleviin ketjusilmukka kohtiin. Työskennellään työn oikealla puolelta. Jos sinulla on joku muu kuin ohjeen mukainen lanka (liian paksu)niin lopputulos ei ole toivotun mukainen.

  VastaaPoista
 4. Myytkö tuota inkkari korua jossa on susi riipus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en ole huomannut tätä kysymystä aiemmin. Kuvan koru ei ole myynnissä, se on tehty omalle puolisolle :)

   Poista
 5. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista