tiistai 10. maaliskuuta 2009

Ihan äskenhän

tämä kaveri oli lähdössä Nuuskamuikkusen kanssa etelään.

Sama kaveri täytti eilen 16v. Ja ihan hiljaittain tuli kaula pureskeltuna kotiin. Johon totesin; mä meen nukkuun, herättäkää kun tuo lähtee armeijaan ;D No eihän sitä unta niin kauan riitänyt, nukuin Ruususen unta ja näytin herätessä 100 vuotiaalta.

Hirviömutsi on viime vuodet kantanut paakkelsit kaupasta. Joku ratas vissiin löi tyhjää ja päätin että teen piiiitkästä aikaa kakun itse. Kakun koristelu idean hakusessa meni tovi jos toinenkin. Tuskinpa olisi kauheasti ilahtunut mutsin nostalgiasta ja Nuuskamuikkusesta kakun päällä. Niinikään klovni ja Mikki Hiiri kakut taitaa olla taakse jäänyttä elämää. Ja täytyyhän kakussa joku idea olla... niinpä niin. Tietäähän sen mitä tuon ikäisen päässä liikkuu, mutta niitä ajatuksia en ollut valmis muokkaamaan kakuksi. Niinpä sitten kera harmaiden hiuksen päädyin pojan harrastukseen. Jääkiekkoahan tuo pelaa ja kiekko tai maila olisi ollut liian helposti toteutettavissa. Haastetta olla pitää, eikös? Hokkarit, hyvä idea, teenpä luistinkakun. (Tässä vaiheessa voisin todeta että elämä olisi paljon helpompaa jos minä en olisi minä). Musta perushokkari ei tietenkään tullut kyseeseen, kun pojalla on Bauerin Nike Vaporit. Parissa kaupassa piti käydä ennen kuin oli ainekset kasassa. Netistähän nyt olisi saanut tilaamalla vaikka mitä, mutta eipä ollut enää aikaa. Luistin on tehty marsipaanista ja maalattu mustalla elintarvikevärillä. Punainen elintarvike väri oli loppu kaupoista joissa kävin niin otin punaista sokerikuorrutetta. Tasan kaksi tuntia meni tähän luistimen väsäämiseen aikaa.
Olin niin täpinöissäni tuosta luistimesta, että unohdin kokonaan kakun muun koristelun. Eipä ollut kaapissa muuta kuin lakritsiströsseleitä, niitä sitten vähän reunoille ja kerma pursotukset. Ihan hyvältä tämä luistinkakku silti maistui.

Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Voi hyvänenaika, mikä kakku...
  Taitaja olet, tuollakin saralla !!
  :)

  VastaaPoista
 2. Kakku ja se luistin on kyllä aivan huippuja. Kuten myös aloitus teini-ikäisen äidin elämästä. En kirjoita tähän: sitä odotellessa. :D

  VastaaPoista
 3. Herranpieksut mikä kakku! Wau!

  VastaaPoista
 4. Raaskitteks te syödä ton hokkarin?

  VastaaPoista
 5. Johan olet hienon koristeen osannut tehdä!! Upea kakku!Onnittelut synttärisankarille :)

  VastaaPoista
 6. Wow... johan on taitoa... vaik olis se nuuskiskin ollu söpö :D

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno kakkua ja varsinkin tuo luistin! Ei voi muuta kuin ihailla, jotkut ne vaan osaa tehdä tuollasia tosta noin vaan :)

  VastaaPoista
 8. Asiallinen kakku!!!

  VastaaPoista
 9. Hieno on kakku. En varmaan raaskis syödä tuommoista :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos tytöt.
  Kyllä me raskittiin syödä niin kakku kuin luistinkin. Se Nuuskamuikkunen meillä on ollut kakussa pojan 4 tai 5v synttäreillä.
  Itse luistimeen olin tosi tyytyväinen, en ollut tälläistä maalausjutskaa ennen kokeillut. Muuten kakku jäi vähän torsoksi, tekijän demen takia ;) Mutta onneksi se ei makua haitannut.

  VastaaPoista
 11. Niin ne vuodet vierii... suorastaan kiitää ainakin tässä vaiheessa, kun seuraa jälkeläisten itsenäistymistä ja ehetymistä (? toivottavasti!) ihmiseksi...

  Että on ollut hieno Kakku!

  VastaaPoista