perjantai 13. maaliskuuta 2009

Nikamaa ja tuskaista Lituskaa


Tässä keväällä on useammat tasapyöreät synttärit. Ensimmäisenä täytää isäni huomenna 60v. Ja jos häneltä ammattia kysyy, vastauksena on pyykkipoika. Pesula juttuja kun tekevät. Siitä tuo "hopeinen" pyykkipoika kortissa. Olishan sitä korttiin voinut laittaa 60 pyykkipoikaa, mutta tuskinpa olisi mun huumori kestänyt loppuun asti.
Pelkkä hopea on kyllä niin viheliäistä kuvattavaa, nämä räpsäykset valittu taas useamman joukosta. Kun en taas osannut päättää, tein 1mm langasta Nikama rannekorun ja 1,2mm langasta Lituskan joka tunnetaan myös nimillä Tuska ja Käärme. Ei tämän ketjun tekeminen enää niin tuskaista ole, kun sen on kerran oppinut. Mutta se ensimmäinen aloitus joskus oli sitä.


Tämän Nikaman laitan iskän pakettiin. Pitipä tekemäni, myös joku kaulakoru mutta ranne kenkkuilee taas sen verran ettei kädessä meinaa pysyä edes kaffepannu =( ÄrriPurriRumaSana


Laitanpa tähän vielä kaikki yheskoos, sama ketju eri vahvuisista langoista. Alhaalta ylös päin 0,8, 1,0 ja 1,2mm lanka. Tuo 1,2mm langasta tehty on jo niin jykevä että pitäisi rannekoruna kestää hyvinkin käytössä mutta kaulakoruna olisi aivan liian paksu. Keskimmäinen on ollut ahkerassa käytössä mikä näkyykin tuosta väristä.


Tämä ryhmä rämä matkaa tänään Tampesteriin Pappan synttäreille. Pikainen reissu tulee oleman kun huomen illalla täytyy olla takaisin pelaamassa jääkiekkoa. Tosin jäälle menee vain yksi meistä =)


Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Komioita ketjuja! Paksuimmassa on jo kantamista ihan mukavasti. :D

  Luin sun kommentin blogista ja mulle tuli sellainen olo, että olisiko viisain lopettaa koko korujen tekeminen, kun toiset sekoaa noin. :D IHANA kommentti!

  VastaaPoista
 2. Upeita ketjuja! Aivan mahtavia... ja toi pyykkipoika on aivan mainio, hellyyttävä. *tuijottelee ketjuja* uskomatonta kuinka jotkut saa hopean taipumaan siihen loistoon minkä se ansaitsee...
  *hali* yritä jaksaa sen ranteen kanssa... aika ja lepo auttaa varmaan jonkin verran =)

  VastaaPoista
 3. Upeita ketjuja!! .. ja ihana kortti..

  Luin myös mielenkiinnolla edellisen postauksesi.. ;) Niin ne pikkuiset kasvavat, vaikka ei tahtoisi..

  VastaaPoista
 4. Katri, =D kiitos.

  Piia, pyykkipoika kortti osus ja uppos. Naurahti ja ilahdutti saajaa. Kuin myös rannekoru, oli se aika liikuttavaa kun isi laittoi sen käteen ja sanoi mä en ota tätä enää ikinä pois =D

  Helmiliina, niinpä niin.... toisaalta nyt ollaan siinä iässä että olis paree kasvaa. Onneks teiniikä ei kestä ikuisesti ;)

  VastaaPoista
 5. Hienoja ketjuja! Tuo Tuska/kärmesketju on yksi hienoimmista ketjumalleista mitä on, ja sen opetteleminen oli kyllä aikoinaan aikamoista tuskaa..

  VastaaPoista
 6. Oisko sinulla ohjetta antaa aloitelevalle ketjujen tekijälle miten niitä tehdään.
  www.nuttunurin.vuodatus.net

  VastaaPoista
 7. Hei Katri,

  Itse olen aloittanut työväenopiston peruskurssilla.
  Varsinaisia ohjeita mulla ei ole antaa, mutta tässä muutama linkkivinkki.
  Yksi aivan loistava paikka on
  foorumi.helmetti.fi

  Hopealangan veivaaminen spiraaliksi

  http://foorumi.helmetti.fi/viewtopic.php?t=3267&postdays=0&postorder=asc&highlight=veivill%E4+veivaaminen&start=15

  Spiraalin sahaaminen lenkeiksi

  http://foorumi.helmetti.fi/viewtopic.php?t=1670

  Ketjuohjeita
  http://www.mailleartisans.org/weaves/

  http://cgmaille.com/tutorials.shtml

  VastaaPoista
 8. Kyllä on ollut tyttö ahkerana! Komeita tuotoksia.

  VastaaPoista