lauantai 27. huhtikuuta 2013

Täällä ollaan vaan ja virkkailaan ja vähän värkkäilläänkin

Jooh, porukka vähenee ja pidot paranee. Poju meni vuoden vaihteessa armeijan vihreisiin ja muutti samalla pois kotoa. Huoneiden "vaihtoa" ja uudelleen järjestelyä ja sitten hiton kalliin sisustuskärpäsen puraisu. Uutta sohvaa, nojatuolia ja mattoa, uh-huh.

Sit mä päätin haluta, ja trikookude kauppaan mars. Ja sit mä päätin säästää, ostin ne kuteen pusseissa / 3€ kilo. Siinä olikin melkoinen selvittäminen ne virkattavaan kuntoon. Mulla oli monta hyvää ideaa ne ei vaan toimineet. Tein ja purin ja sitä rataa. Kokeilin sitten pelkkiä pylväitä (oikealla) tulikin aika kivan näköistä pintaa ja eiku virkuukoukku sauhuamaan. Kude loppui kesken jo aika alkumetreillä ja oli sen verran painavaa ettei olisi ollut kolmimetrisenä kovinkaan käytännöllinen. Loppupeleissä purkasin tekelettäni ja siitä tuli koiruuden matto. Aina ei voi voittaa mut nyt on koiruuden kiva köllötellä.

Sit mä menin sinne kudekauppaan taas. (Jättirätti Kaarina/Turku) ja en enää säästänyt. Ostin kudetta rullissa 5€ / kilo. Intoo piukeena takaisin kotiin ja virkuukoukku esille. Kuinkas sitten kävikään, se kude oli varmaan jotain 3cm leveää. Vaihtoehtona alkaa väkertää harvanvarresta virkuukoukkua tai puolittaa se kude. Valitsin jälkimmäisen, hullun hommaa..... mut jotenkin se sopii mulle. Lopputuloksena vas.puoleinen matto. Ranteet huutaa apua, mutta mä tahdon on aika hyvä motivaattori.


Muutama kori tuli kans koukuteltua, meikeille ja sutimille. Virkkuukoukuille omansa.


Poju kadotti jo alkuvuodesta sen kihlansa sinne armeijanvihreisiin ja piti tekemän uus. Ihan perusrinkulaa vähän paksummasta materiaalista. Se alkuperäinen muuten löytyi lumien sulattua männä viikolla, hiukan se oli saanut siipeensä.

Murusen "osto"rinkula koki hiljattain äkkikuoleman mentyään ihan soiroksi ja lupulta palasiksi. Mua pyydettiin tekemään uusi. Tälläinen siitä sitten tuli.

Sit tossa olis Sinellin huhtikuun paketti odottamassa tekijäänsä, niin pal tekemist ja nii vähä aikaa. Kuukausi loppuu taas ihan kesken kaiken. Perskuleen aika kun juosta jolkuttaa niin mahottomasti ja minä koitan madella perässä.


15 kommenttia:

 1. Ihqua, ihqua! ja hauskojen kommenttien kera!

  VastaaPoista
 2. Oijoi ja voi autuus,mitä sormuksia!
  Mua kihelmöi virkkuukoukkuhommat,mutta en osaa valita mitä tekisin. Toisaalta kasa farkkuja huutaa tuunaamaan! Mutta korujakin haluis tehdä...
  Apuva!

  VastaaPoista
 3. 'Murusen' sormus on ihan parasta A(malia)-luokkaa :-D

  (Voi miksi sulla tuo hankala sanavahvistus??)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alko tulemaan sen verran "roskakommentointia" että oli pakko laittaa se. Mut vois taas kokeilla josko pärjäis ilman.

   Poista
  2. Nyt se on poistettu :)

   Poista
 4. ihanat värit noissa sun matonkuteissa :) ja ihanat on sormukset, kertakaikkiaan :) mieli tekis minullakin mattoa virkata, ja jotain tilkkutöitä ommella, ja sitä ja tätä ja vaikka mitä tehdä, mutta kun ei vaan kaikkea kerkiä...
  ps. ihanaa kun poistit varmistuksen :))

  VastaaPoista
 5. Hiljaa hiihdellen hyvää tulee.
  Virkkaaminen on nautinto, kun koukun koko on 1.5 mm.

  VastaaPoista
 6. Hymyillen luin tätä postausta :) Hienoja virkkuuksia ja vielä hienompia sormuksia!

  VastaaPoista
 7. Upeita töitä taas <3 Kyl näis silmä lepää.

  VastaaPoista
 8. Aika sinnikäs taistelija olit noiden kuteiden suhteen!
  Kivannäköistä pintaa tuli.
  Ja nuo sormuksesi ovat ihan chick!

  VastaaPoista
 9. Laitoin sinulle tunnustuksen! anne, kaupunginlaidalla6

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa NIIN mun elämältä. Tuli jotenkin huojentunut olo, muutkin päätyy hulluhommiin ;) Ja kaikestahan oppii! Jotain.
  Kaunista virkkausjälkeä on.

  VastaaPoista
 11. Kaunista olet saanut aikaan. Sitkeys palkitaan;
  Varo vaan ettet innostu liikaa virkkaamaan noista matonkuteista. Minä innostuin kerran virkkaamaan oikein urakalla ja olkapää oli kipeänä monta kuukautta. Kudettakin jouduin puolittamaan, mutta tein sen saumurilla (ilman lankoja). Kude oli kerällä, joten oli siinä aikamoinen sumpliminen kierteiden kanssa kun sitä leikkasin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mä en tota saumuria keksinyt?? No jos vielä tulee ens kerta niin sitten :D

   Poista
 12. Ja kiitos kaikille kommenteista!

  VastaaPoista